Miltä kuulostaisi lämmin, juuri uunista tullut, pieni mutakakkumainen muffinsi ? Nyt syntisenä pidetty herkku on tuunattu täysin uuteen uskoon ja se käykin loistavasti vaikkapa palautusateriaksi urheilusuorituksen jälkeen nopeasti imeytyvien proteiiniensa vuoksi. ( - resepti blogista The good morning) Kuten Kaisa on alkuperäisreseptissä tehnyt, voi mutakakkutaikinan paistaa myös nopeasti todella kuumalla pannulla - tällöin on kuitenkin todennäköisempää että mutakakku paistuu liian kypsäksi ja saat suklaapannaria mutakakun sijaan mikä on sekin toki aika hyvää, muttei ihan mutakakun veroista (-: Muffinsivuoissa, lempeämmin uunissa paistamalla saat varmemmin mehevän ja suklaisen sisuksen. Muista käyttää silikonisia muffinsivuokia sillä taikina tarttuu kaurahiutaleiden vuoksi paperiin kuin laasti (kulhon reunaan hetkessä kuivahtanut kaurapuuro - varmasti monelle tuttu ja harvinaisen turhauttava ilmiö :-D)
- ainesosat
• 1 muna
• 1 valkuainen (toimii myös kahdella kokonaisella kananmunalla !)
• 1/2 tl leivinjauhetta
• 1/2 dl kaurajauhoja (tai täysjyvävehnäjauhoja) (kaurajauhoja saat sauvasekoittamalla kaurahiutaleita/käyttämällä ne blenderissä !)
• 3/4 dl suklaan makuista heraproteiinijauhoa
• ½ kypsä banaani
• 2 rkl (raaka)kaakaojauhetta
• pieni ripaus suolaa
• vähän lisämakeutusta maun mukaan, esim. hunajaa/steviaa
Sekoita kaikki ainesosat yhteen ja kaada silikonivuokiin (jätä noin puolet vuoasta tyhjäksi, muffinit nousevat uunissa reippaasti.
Paista 200 asteessa ja tarkkaile muffineja tasaisin väliajoin - yleispätevää paistoaikaa ei erikokoisten muffinivuokien vuoksi voi antaa mutta ala tarkkailla muffineja intensiivisemmin viimeistään seitsemän ensimmäisen paistominuutin jälkeen, mieluummin jo aiemmin.
Kokeile kypsyyttä coctailtikulla - jätä reilusti raa'aksi koska leivokset tiivistyvät ja 'kypsyvät' vielä jonkin verran vielä uunista ulosoton jälkeen. Pohjan ja reunojen tulisi kuitenkin olla kypsiä jotta mutakakkumuffinit pysyvät kasassa.
Poista muffinsit paistamisen jälkeen vuoista ja anna jäähtyä mieluiten kokonaan viileiksi ja nauti !
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti