maanantai 26. toukokuuta 2014

Kauraleivät pannulla


Tuore, vielä lämmin, täynnä kauran kuitua oleva leipä aloittaa hyvän päivän. Leipäset paistuvat nopeasti pannulla ja ne pitävät kauan nälkää paitsi kauran kuitujen, myös kuitupitoisen psylliumin vuoksi. Psyllium on gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle tuttu leivonnan avustaja, mutta monelle se on varmasti uusi tuttavuus. Se lisää taikinan leivottavuutta, kuohkeutta ja sisältää 80% kuitua joten se sopii hyvin monenlaiseen leivontaan.

- aineosat:
(kaksi leipästä)
yksi kananmuna
• noin 1dl kaurahiutaleita
• ½tl psylliumkuitua
• noin ½dl vettä
• ripaus suolaa

Sekoita kaikki ainesosat yhteen ja lisää tarvittaessa vettä jos taikina jää liian paksuksi.  
Lämmitä öljytty pannu kuumaksi (4/6) ja levitä taikina pannulle kahdeksi leipäseksi. Paista kunnes pohja tulee hieman rapeaksi ja saat käännettyä leipäsen paistinlastalla. Paista toiseltakin puolelta ja sulje lämpö pannulta, anna paistua rauhassa että leipä kypsyy myös sisältä.
Päällystä esimerkiksi sitruunalla, suolalla ja pippurilla maustetulla muussatulla avokadolla, uppomunalla ja tuoreella basilikalla. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti